Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с ориз и зеленчуци

Пилешки бутчета с ориз и зеленчуци

Yuliya KenderlievaYuliya Kenderlieva
Новак
2813766
Пилешки бутчета с ориз и зеленчуци
Снимка: Yuliya Kenderlieva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Знаем толкова рецепти за пиле с ориз и всичките са ни хубави"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • моркови - 3 бр.
  • гъби - 300 - 400 г
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • масло - 20 - 30 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате бутчетата и почиствате ориза. Подреждате ги в тава. След това нарязвате морковите на кубчета, а може и да ги рендосате на едро.

Почиствате и нарязвате гъбите. Осолявате бутчетата и ги поръсвате с черния пипер. Слагате и по няколко резенчета масло върху всяко бутче.

След това прибавяте олио и 2-3 чаени чаши вода. Печете на 200 градуса, докато бутчетата придобият хрупкава коричка.

По време на готвене следете водата да не ви изври и при необходимост прибавете.

Накрая по желание може да прибавите и накълцан магданоз към бутчетата с ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: