Лапад с ориз и пържени кюфтенца

30/01/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882918
"Трябваше да ги кръстим пролетни кюфтенца, но тогава нямаше да разберете, че са с лапад и ориз, нали?"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо473
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се омесва каймата с нарязан ситно лук, кимион, чубрица, накиснат и отцеден стар хляб.

С ръце се смесват всички продукти и се оформят малки кюфтенца, които се овалват в брашно. Загрява се олио и пържим от двете страни.

В същото олио се запържва нарязан ситно лук, добавя се измитият ориз и се бърка за 2 минути да смени цвета си. Добавя се червен пипер, наливаме гореща вода и пускаме нарязан, бланширан и замразен лапад.

Готви се на умерен огън до готовност на ориза, овкусява се със сол и сух джоджен.

Сервираме пържени кюфтенца с порция ориз и лапад. Добър апетит! подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар