Тутманик със сирене

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф7262329491
01/02/2017
"Закуската днес е от нас и е страхотна!"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 910
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, към което добавяме солта. Маята разтваряме в хладкото прясно мляко, захарта и 2 с.л. брашно. Правим кладенче, в което изсипваме шупналата мая, яйцата / от които сме заделили жълтъка за намазване/, киселото мляко и размекналото масло. Настъргвам на ситно и малко от сиренето.

Омесвам меко, еластично тесто. Разточвам кръг с дебелина около 1 см. С помощта на чаша изрязвам кръгове. Подготвям и плънката от настъргани на едро сирене и кашкавал, смесени с маслото и яйцето.

В тава, постлана с хартия за печене, подреждам първото кръгче, което подпирам с чашка, за да стои изправено. Между всяко от тях слагам по лъжица от пълнежа.

Така докато се подредят в кръг около тавата във форма на геврек. Но моята тава се оказа по-голяма от необходимото, затова празнината в средата, запълних с част от плънката.

Оставям за около 30 мин. на топло , за да удвои обема си. Глазирам с жълтъка и поръсвам със сусамови семена. Пека във фурна на 200 градуса, завит с фолио. Вече готов и изпечен, махам фолиото, за да се зачерви и отгоре.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Галина Пенчева
Маята е малко,изобщо не бухна,само си изхабих продуктите.
0
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
29.03.2019 20:24
Здравейте! Това печиво, което е на снимката и замесено с една суха мая от 7 гр.. Тя отговаря на 500-600 гр. брашно. Не меся за пръв път, а и не бих си позволила да упомена съставки с неточен грамаж. В помещението трябва да е топло, като е важно и втасването. Хубава вечер!
0
0