Начин на приготвяне
Пресяваме брашното, към което добавяме солта. Маята разтваряме в хладкото прясно мляко, захарта и 2 с.л. брашно.
Правим кладенче, в което изсипваме шупналата мая, яйцата / от които сме заделили жълтъка за намазване/, киселото мляко и размекналото масло. Настъргвам на ситно и малко от сиренето.
Омесвам меко, еластично тесто. Разточвам кръг с дебелина около 1 см. С помощта на чаша изрязвам кръгове. Подготвям и плънката от настъргани на едро сирене и кашкавал, смесени с маслото и яйцето.
В тава, постлана с хартия за печене, подреждам първото кръгче, което подпирам с чашка, за да стои изправено. Между всяко от тях слагам по лъжица от пълнежа.
Така докато се подредят в кръг около тавата във форма на геврек. Но моята тава се оказа по-голяма от необходимото, затова празнината в средата, запълних с част от плънката.
Оставям за около 30 мин. на топло, за да удвои обема си. Глазирам с жълтъка и поръсвам със сусамови семена.
Пека тутманика във фурна на 200 градуса, завит с фолио. Вече готов и изпечен, махам фолиото, за да се зачерви и отгоре.
Тутманикът със сирене е готов.
Коментари
Благодаря за рецептата.