Пърленки с лимецево брашно и шарена сол

30/01/2017
Veselina
отVeselinaГотвач263562593
"Някои ще си кажат Баба ми е правила пърленки само от лимецово брашно ... но ако баба ви имаше лимец, непременно щеше да направи тези "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 155
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме едно яйце в малка купа с малка щипка сол. После ги ръсим с шарена сол и не трябва да се прекалява.

Добавяме киселото мляко и зехтина. Разбъркваме всичко. Добавяме маята. Пресяваме брашното и ги прибавяме при течните съставки. Замесваме тестото.

Оставяме го замесеното тесто да почине на топло за 30 мин., покрито с кухненска кърпа. Разделяме тестото на разни части. С ръце оформяме топки.

Набрашняваме си масата и разточваме всяка топка с размери на малка кръгла чиния. Загряваме тигана на котлона.

Само първият път го мажем с масло. Поръсваме питките от двете страни с шарена сол. Като се загрее, слагаме кръглите питки да се пекат.

Обръщаме от другата страна, докато се опекат и станат на ивички. Като ги опечем, ги слагаме в съд и покриваме пърленките с кърпа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар