Начин на приготвяне
Смесва се мекото масло със захарта и ванилията. Разбърква се за кратко, за да не се напукат сладките при печене. Добавя се яйцето и с помощта на миксер се разбива до получаването на еднородна смес. Накрая се добавя по малко брашното, като се меси на ръка до получаване на меко тесто.
Оформя се на питка, увива се със свежо фолио и се поставя в хладилник за един час.
Охладеното тесто се разточва върху набрашнена повърхност на кора с дебелина половин сантиметър. С резец за фондан се изрязват сладките. Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене и отново престояват в хладилник за половин час.
След което се пекат на 180 градуса за 10 минутки. Изпечените сладки се охлаждат и после се декорират с фондан, изрязан със същите резци. Залепянето става с леко намазване на сладките с водичка.