Начин на приготвяне
Лукът и морковът се режат много на ситно. Най-добре ако имате чопър, да го използвате за тази работа.
Зеленчуците се слагат в тиган с малко мазнина и се запържват до омекване. След това добавяме каймата и изчакаме хубаво да се запържи. След това добавяме доматения сос и подправките и зачакваме малко да се сгъсти сместа.
Време е да отворим корите за лазаня. Избираме си продълговата тавичка и започваме да редим корите. Върху тях слагаме соса, и така докато свършат продуктите.
Важно е всяка от корите да я намазваме с мазнина преди да я сложим в тавата. Слагаме лазанята във фурната на 180 градуса за около 30 минути.
Следва да я залеем със заливката, която е много лесна. Смесваме всичките продукти за заливката (брашното, киселото мляко и яйцата). Важно е да са разбити много добре.
След като е залята лазанята, печем още докато заливката придобие златист цвят и изключваме фурната.
Приятен апетит!
Коментари
Иначе тази рецепта е страхотна!