Начин на приготвяне
Задушаваме ситно нарязания лук в 1 с.л. олио. След това добавяме ориза и разбъркваме. Когато оризът се задуши, прибавяме пилешкия бульон и покриваме с капак. Оставяме да ври на слаб огън около 20 мин.
След като го свалим от огъня оставяме за 5 минути да изстине без да вдигаме капака. След това го махаме и разбъркваме добре. През това време нарязваме бекона на кубчета и го смесваме с поизстиналия ориз.
Добавяме и яйцето и подправките. Нарязваме телешкия бут на филийки с дебелина от 1 см и ги начукваме. Във всяка филийка слагаме по 1 с.л. от сместа с ориза и бекона и завиваме на руло.
В подходящ съд сгорещяваме останалото олио. Когато това стане изпържваме рулата, които предварително са оваляни в брашно. След като всички рула са изпържени ги поставяме в чиния.
От мазнината оставяме 1/4 и към него добавяме виното и магданоза. Варим, докато сместа остане наполовина. Добавяме рулата, телешкия бульон и варим под капак на слаб огън около 10-12 мин.