Начин на приготвяне
Измивате чушките и доматите за пълнене с топла вода.Изрязвате им капачета и ги запазвате. Почистените от семена чушки посолявате с щипка сол от вътрешната страна.
На доматите издълбавате с лъжичка вътрешността и я запазвате, тях поръсвате отвътре с щипка захар. Подредете ги в тава и подгответе плънката. В тиган запържвате ситно нарязаните лук и чесън до омекване.
Добавяте каймата и бъркате до раздробяването и. Прибавяте доматения сок, настъргания на едро ренде морков и посолявате, ако е нужно. Добавяте подправките, магданоз, джоджен, черен и червен пипер.Прибавяте ориза и 3 ч.ч. топла вода, варите до набъбване на ориза.
С готовата плънка пълним подготвения зеленчук и поставяме капачетата им. Нарежете почистените картофи на едри парчета, посолявате и ги добавяте в тавата между пълнения зеленчук.
Отделно в купа настържете на ренде запазените сърцевини от доматите, малко захар, черен и червен пипер. Към тях добавяте зехтина (олиото) и 1 ч.ч. топла вода. Със сместа поливате съдържанието в тавата.
Печете на 180 градуса, докато зеленчуците останат на мазнина.
Коментари