Боб със свинско рагу в тенжера под налягане

ПЕТКО ДЕЧЕВПЕТКО ДЕЧЕВ
Новак
9
27
20
15
01/02/2017
"Ето, че и господата могат да сготвят, при това доста ефективно "
Приготвяне90 мин.
Готвене60 мин.
Общо150 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 105
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба от вечерта. Първо го кипваме в обикновена тенджера, защото пяната, която пуска при първото завиране, може да запуши клапана на тенджерата под налягане.

След това го измиваме и го прехвърляме в тенжера под налягане.

Междувременно запържваме леко за 5-6 мин. свинското рагу и слагаме в тенджерата при боба. Лука, моркова, доматите и чушката нарязваме на ситно и пак в тенджерата, добавяме подправката и 2 с.л.олио.

Варим всичко около 40-45мин след завирането. Сваляме тенджерата от огъня, добавяме сол на вкус и правим запържка с брашното и червения пипер, запържени в останалото олио.

Връщаме на огъня да поври още 3-4 минути.

Да ви е сладко!

Алуминиев тиган с незалепващо покритие 3мм - 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с незалепващо покритие 3мм - 28 см
55.00 лв.
Виж ››

Перфектният алуминиев тиган за вашата кухнята - опитайте и ще разберете защо!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар