Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Пържени сиренца по гръцки със сос

Пържени сиренца по гръцки със сос

МаринаМарина
Помощник Готвач
933871321
Пържени сиренца по гръцки със сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Това ароматно мезенце направо плаче за студена биричка"

Необходими Продукти

  • моцарела - 200 г
  • брашно - 4 с.л.
  • лимон - 1/2
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин
  • за соса
  • мед - 100 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сирената на по-малки парчета. Смесете брашното и черния пипер. Оваляйте сиренцата с брашното и ги изпържете в сгорещеният зехтин.

Накрая изстискайте лимона върху тях. Поднасят се със сос, който се приготвя като смесите меда и зехтина, и към тях прибавите ситно накълцания чесън и червения пипер.

Разбърквате хубаво до получаването на гладък сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: