Лещена яхния с червено вино

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
92
384
151
123
1
01/02/2017
"Червено вино в лещата? Няма да повярвате колко е вкусно, докато не го опитате сами "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо707
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете лещата за 30 минути, изплакнете и в нова подсолена вода и сварете до полуготовност. Почистете и нарежете чушката и лука на кубчета, а моркова и картофа настържете на едро ренде.

В подходяща тенджерка загрейте олиото и запържете първо лука, после добавете чушката и накрая моркова. Пържете 1-2 минути и след това задушете на слаб огън под капак за 5 минути.

Когато зеленчуците омекнат, добавете отцедената леща и задушете за още 5 минути. При непрекъснато бъркане добавете червения пипер, като внимавате да не загори, защото ще горчи.

Угасете с две супени лъжици доматено пюре, като не спирате да бъркате и след това на тънка струйка добавяте и виното. Допълнете тенджерата с топла вода и прибавете настъргания картоф и двете счукани скилидки чесън.

Оставете да къкри полупокрита на слаб огън, докато не изври 1/3 от соса. Когато ястието е готово, подправете със сол и черен пипер на вкус. Сервира се гореща.

Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
55.45 лв.
Виж ››

Единственото по-хубаво нещо от това да имаш голямо семейство и куп верни приятели, е да приготвяш храна за всички тях. Това вече е възможно с голямата дълбока тенджера с вместимост от цели 5.3 л. Тази тенджера от неръждаема стомана улеснява всяка домакиня и това е безспорен факт.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар