Тази рецепта коментираха

Анонимен
Цвети
Цвети
Приготвих я с пълнозърнесто брашно и брашно от лен, не се получи толкова апетитно на външен вид, но от вън беше твърдичка и хрупкава, а от вътре мека. Благодаря за рецептата!
04.05.2020 09:55
Antonia
Antonia
Здравейте.Извинявам се,но вече 2ри път не ми се получава :( искам да попитам дали слагате фурната на вентилатор или е изключен? Нещо май не правя както трябва.
11.01.2018 20:22
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Сонче, не мога да не кача снимка, това е една прекрасна рецепта. Това не е питка, това е чуден хляб, а аз много обичам да правя хляб, може и да си забелязала. Пробвам най-различни рецепти, и тази отива в любими. Ще споделя и какво се получи, този хляб е голямо количество, за друг път ще зная и може да деля продуктите на две. Стана голямо тесто, вдигна се много , а във фурната още повече. Пекох го на по-слаба фурна защото щеше да изгори отгоре при 200 градуса и ми отне време, за около 60-70 мин. може и малко повече. На снимката се вижда и една дупка, тя е от термометъра, трябваше ми , защото го хванаха бързо градусите отгоре , а отвътре беше суров, така показваше термометъра. На вкус е прекрасен, наистина е с хрупкава коричка, на цвят е точно шампанско и ръженото брашно което добавих изобщо не попречи, напротив. А, измерих го на височина, цели 14 см, как да не му се радваш.
Благодаря , че сподели. Поздрав!
11.02.2017 23:11
8
1
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Сега я забърках тази прекрасна рецепта на "Хрупкава питка". Не активирах предварително маята, млякото не беше топло, а със стайна температура., добавих и 100 г ръжено брашно толкова ми беше останало от друга рецепта и го използвах, другото брашно си е бяло. Общо ми отиде около 850 г. Всичко хвърлих в миксера и го оставих да върти , докато стане на топка тестото, след това го свалих и ударих в плота около 100 пъти както е по рецепта и го оставих да втасва. Ако се получи хубава питка като твоята на снимката ще си разреша да кача и аз една снимка.
Благодаря за рецептата
11.02.2017 17:22
4
1
Покажи всички подкоментари