Тигрови питки със сирене

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1484140215175
02/02/2017
"Вкусни питки, които ще допаднат и на малките тигърчета, и на малките котенца, пардон - дечица "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 049
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 100 мл хладка
  • суха мая - 1 пакетче
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 800 г + брашно за доомесване
  • сирене - 200 г
  • за намазване
  • суха мая - 1 к.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - щипка
  • вода - 1 к.ч.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко от топлото мляко разтваряте маята със захарта и малко брашно, оставяте да се активира. Разбивате яйцето с млякото, олиото и водата. Пресявате брашното със солта и прибавяте млечната смес и шупналата мая.

Замесвате първоначално с малко брашно, трябва да получите лепкаво меко тесто. Към него прибавяте натрошеното сирене и доомесвате, но оставяте много по-меко от обичайното тесто за хляб.

Покривате с фолио и оставяте да втаса, след което взимате малки топки и слагате на разстояние в намазнени тави.

Отново оставяте да втасат, в купичка сипвате от изброените продукти за намазването, разбърквате и оставяте да шупне сместа, след което с четка намазвате питките и слагате да се пекат в загрята фурна до получаване на хубав златист цвят.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар