Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с гъби и печен пипер

Пилешки бутчета с гъби и печен пипер

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5586k2k6
Пилешки бутчета с гъби и печен пипер
Снимка: Мина Димитрова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ще си кажете бутчета като бутчета и ще сгрешите, но докато не ги опитате, не може да си представите за каква вкусотия става въпрос"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • печурки - 500 г
  • чушки - 1 буркан печен пипер
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • розмарин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме пилешките бутчета. Нареждаме ги в тавата за печене. Гъбите измиваме, почистваме и нарязваме на филийки.

Печения пипер почистваме от люспите, отстраняваме семките, ако има такива, и нарязваме на ивици.

Всички продукти подреждаме в тавата за печене. Овкусяваме с подправките и добавяме олиото. Накрая добавяме и виното.

Затваряме тавата с алуминиево фолио и печем във фурната на 200 градуса за един час. След това махаме фолиото и печем до придобиване на златистокафява препечена коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: