Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Огретен»Огретен със сирене пармезан

Огретен със сирене пармезан

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
06/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Огретен с пармезан - звучи ли ви като обещание за нещо много вкусно?"

Необходими Продукти

  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 2 ч.ч. нарязан жълт (1 голяма глава лук)
  • чушки - 1 ч.ч. нарязани червени, оранжеви, или жълти
  • патладжани - 1 дълъг
  • тиквички - 1 голяма или две по - малки
  • домати - 2 средно големи
  • чесън - 3 скилидки обелени и пресовани
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л. нарязан пресен
  • сирене - 80 г нарязано на кубчета или настъргано
  • пармезан - 3 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган загрейте 2 супени лъжици от зехтина на средно силен огън. Добавете нарязания лук и запържете, докато стане златисто-кафяв, разбърквайте често.

Добавете нарязаните чушки при лука докато чушките омекнат. Когато са готови ги прехвърлете в по-голям съд - тавичка за печене.

Нарежете патладжана, тиквичките на еднакви на големина дебели филийки - около 2 см. Всички нарязани зеленчуци трябва да са приблизително със същия размер, за да бъдат подредени по атрактивен начин.

Филийките патладжан, тиквички, домати наредете, като ги редувате като домино в кръг върху лука и чушките.

Загрейте фурната до 170 °C.

Сложете сварените лук и чушки в равномерен слой на дъното на съда за задушаване. Поръсете пресования чесън върху на лука и чушките.

Наръсете със сол, магданоз, сирената, зехтин. Покрийте тавичката с алуминиево фолио, като предварително намажете долната му страна със зехтин, така че сиренето когато се запича да не залепне. Огретенът се пече в продължение на 40 минути при 170 ° С.

Отстранете фолиото. Оставете включен само горния реотан на фурната за още 5 минути или докато леко се позапече.

Огретенът със сирене пармезан е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: