Начин на приготвяне
В голям тиган загрейте 2 супени лъжици от зехтина на средно силен огън. Добавете нарязания лук и запържете, докато стане златисто-кафяв, разбърквайте често.
Добавете нарязаните чушки при лука докато чушките омекнат. Когато са готови ги прехвърлете в по-голям съд - тавичка за печене.
Нарежете патладжана, тиквичките на еднакви на големина дебели филийки - около 2 см. Всички нарязани зеленчуци трябва да са приблизително със същия размер, за да бъдат подредени по атрактивен начин.
Филийките патладжан, тиквички, домати наредете, като ги редувате като домино в кръг върху лука и чушките.
Загрейте фурната до 170 °C.
Сложете сварените лук и чушки в равномерен слой на дъното на съда за задушаване. Поръсете пресования чесън върху на лука и чушките.
Наръсете със сол, магданоз, сирената, зехтин. Покрийте тавичката с алуминиево фолио, като предварително намажете долната му страна със зехтин, така че сиренето когато се запича да не залепне. Огретенът се пече в продължение на 40 минути при 170 ° С.
Отстранете фолиото. Оставете включен само горния реотан на фурната за още 5 минути или докато леко се позапече.
Огретенът със сирене пармезан е много вкусен.