Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Италианска наденица с картофи на фурна

Италианска наденица с картофи на фурна

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Италианска наденица с картофи на фурна2 / 2
03/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Лесно и вкусно - идеалното предложение за всички лакомници"

Необходими Продукти

  • наденица - 400 г италианска, Ливади
  • картофи - около 1 кг
  • подправки - мащерка суха, риган, сух, чесън на прах, микс от зърна пипер, сол
  • зехтин
  • масло - около 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Суровата наденица се нарязва леко отгоре в диагонал. Пече се самостоятелно в тавичка без вода за около 20 мин.

Картофите се почистват и нарязват на големи парчета. Поставят се в тавичка, посоляват се с микс от подправки /по желание мащерка, риган, чесън на прах, миксирани зърна пипер/.

Добавя се малко вода и се заливат на струйка със зехтин. Отгоре се поставят парчета масло, около 70 г. Запичат се във фурна на 180 градуса за около 30 мин.

Сервира се порция от печени картофи и парче наденица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: