Начин на приготвяне
В подходящ съд пресейте брашната и добавете сухите подправки солта и семената. В хладка вода изсипете маята и захарта, за да се активира. Смесете всички продукти и добавете зехтина.
Замесете тестото и го оставете да втаса за около час, на топло. След като удвои размера си, го размесете отново, оформете го в желаната форма и поставете в тава, покрита с хартия за печене.
Покрийте го с фолио и оставете да втаса отново. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минутки.
Извадете от фурната и покрийте с чиста кърпа. Оставете хляба да почине около 15-20 минути, преди да го разрежете.
Бележка: В тази рецепта използвам и брашно от лимец, най-вече защото е здравословно, но и защото придава по-интересен аромат на хляба. Вие можете да експериментирате с различни видове брашна и семена по ваш вкус.