Начин на приготвяне
Бутер тестото трябва да е размразено. Върху работния плот се поставя фолио или найлон и върху него се разточва леко с точилка тестото.
Разточената кора се намазва с тънък слой лютеница (може да се използва и доматено пюре). Тук може тестото да се поръси с подправки по собствен вкус. Аз лично не съм прибавяла.
Отгоре върху лютеницата се нарежда шунка или колбас, нарязани на тънки слайсове. Отгоре върху тях се нарежда кашкавалът, също нарязан на тънки листове.
С помощта на фолиото или найлона бутер тестото се навива на руло. Хубаво е да се постави за малко във фризера, за да се постегне и съответно по-лесно да се нареже.
Рулото се реже на шайби с дебелина около 5-6 мм. Шайбите се редят в тава, покрита с хартия за печене.
Охлювчетата се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Бутер охлювчетата са готови.
Коментари