Начин на приготвяне
Слагаме в голяма купа каймата, която трябва да е смес от свинска и телешка. Добавяме всички подправки - сол, червен и черен пипер, чубрица. Лука го настъргваме на най-ситното ренде и също го добавяме.
Чупим едно яйце, слагаме и галетата. Всичко се омесва много добре и се остава в хладилника да престои за около 20 минути.
Покриваме тавата с хартия за печене. Оформените кюфтенца подреждаме в тавата. Слагаме ги да се изпекат в загрята фурна на 200 градуса, за 25-30 минути са готови.
Гарнираме кюфтетата на фурна със свежа салата, - за зимните месеци от цвекло и морков, а за летните с шопска салата.
Ако обичаш кюфтета, опитай и другите ни предложения за класически пържени кюфтета или тези кюфтенца в доматен сос.
Коментари