Начин на приготвяне
Подберете млада кокошка, а ако е по-стара, трябва предварително да я сварите до полуготовност.
Почистената кокошка натъркайте хубаво със сол и малко черен пипер вън и вътре.
Загрейте маслото в тиган и запържете ситно скълцания лук, а след това и чесън. Щом поомекнат, добавете маслините и нарязаните кокоши дреболийки.
Сипете ориза, долейте малко гореща вода и разбърквайте, докато оризът набъбне и абсорбира течността.
Свалете от огъня плънката и подправете със сол, черен пипер и магданоза. Напълнете кокошката добре, зашийте я и я сложете в подходяща тава.
Залейте с мазнината и 1/2 ч.ч. вода и сложете да се пече, като от време на време я поливате със соса от тавата.
Поднесете пълнената домашна кокошка със салата.
Коментари