Точена домашна баница със сирене и масло

04/02/2017
Emilia Krumova
отEmilia KrumovaЧирак3732301
"Точенето на баници е изкуство, което се предава от майка на дъщеря "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 319
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо затопляме млякото и го изсипваме в дълбока купа, добавяме кубчето мая, захарта и 3 с. л. брашно. Разбъркваме до хомогенна смес и го оставяме на топло да шупне.

Пресяваме брашното три пъти. В средата правиме кладенче и сипваме останалите продукти и шупналата мая.

Замесваме меко тесто и го оставяме на топло за 10 минути да втаса. Когато тестото е готово го разделяме на пет еднакви топчета. От всяко топче разточваме кора, която поръсваме със 100 грама сирене и парченца масло.

Завиваме на охлюв и поставяме в средата на тавата, в която ще печеме баницата, намазана предварително с масло.

По същия начин правим и другите кори и завиваме в тавата. Поставяме готовата баница във фурната на 50 градуса да втаса.

Втасалата баница намазваме с разбитите жълтъци с 2 с. л. олио, парченца масло и поръсваме сусам.

Отново слагаме във фурната, затоплена предварително на 200 градуса и печем до готовност за около 40 минути.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар