Начин на приготвяне
Загряваме фурната на 180 градуса или на 160 с вентилатор. Разбиваме яйцата със захарта на крем, на струйка прибавяме олиото.
В киселото мляко шупваме содата и добавяме към сместа. С лъжица прибавяме постепенно всичкото брашно и нескуика.
В намазнена и набрашнена тава изсипваме сместа и печем около 25-30 минути, за по-сигурно проверяваме с клечка. Вадим сладкиша и чакаме около 20 минути да поизстине.
В тенджерка добавяме всички продукти - маслото, захарта, прясното мляко и начупеният шоколад.
Загряваме и бъркаме до хомогенизиране и разтапяне на шоколада. Получава се сос с гъстотата на карамел.
Нарязваме сладкиша на квадрати или ромбове и равномерно изсипваме глазурата, като си служим с шпатула за по-добро разпределение.
Получава се много сочен сладкиш, който се топи в устата. Да ви е сладко!