Кекс с ябълка, мандарина и какао

05/02/2017
"Страхотният кекс се познава първо по аромата "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 593
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват с миксер яйцата със захарта докато побелеят. Добавя се сок и настъргана кора от мандарина, разбърква се с вилица, прибавяме брашното с бакпулвера и отново се разбърква добре на гладка кексова смес.

Отделя се една чаша от бялата смес и се оцветява с какаото. Намазва се дъното на малка тавичка обилно с масло, поръсваме с галета и кафява захар. Измива се добре мандарината с кората и се нарязва на тънки филии, които се нареждат на дъното на тавата.

Ябълката също се нарязва на тънки резени и се поставя между мандарината. Сипва се половината бяла смес, отгоре с лъжица се слага от сместа с какао и се покрива с останалото бяло тесто. Печем в загрята фурна 180 градуса 25-30 минути, проба с клечка да излезе суха.

Изважда се с нож се минава по края на тавата и кекса се обръща в чиния. Леко охладен се поръсва с пудра захар и се сервира с чаша кафе.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар