Нашенски гювечета

Emilia KrumovaEmilia KrumovaЧирак3732301
05/02/2017
"Ето ви още една вкусна причина да се влюбите в Българската селска кухня "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 662
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата86
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

  • колбаси - 400 г луканков салам
  • сирене - 200 г
  • лютеница - 100 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • шарена сол
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези продукти са за две гювечета. На дъното на всяко гювече сипваме по малко олио. Нарязваме луканковия салам на кубчета. Сиренето също на малки кубчета, лука на дребно.Тези продукти разделяме горе-долу за двете гювечета.

Най-отдолу върху олиото поставяме луканковия салам, след него поставяме лука, върху него лютеницата и поръсваме шарената сол. Разбъркваме добре, всичко да се смеси. Най-отгоре поставяме и сиренето.

По същия начин процедираме и за второто гювече. Когато двете са готови, ги захлупваме ги поставяме в студена фурна и я включваме на 250 градуса. Когато гювечетата заврат, намаляваме на 200 градуса.

Печем за 30 минути. Разбиваме едното яйце, добавяме малко прясно мляко и сипваме в едното гювече. По същия начин и с другото.

Връщаме във фурната и допичаме още 5 минути. Изваждаме готовите гювечета и поръсваме с магданоз.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
reni.terz
reni.terz
08.02.2019 11:10
Защо се разбива яйцето, не се ли чува отгоре да се запече
1
0
anka_neykova
anka_neykova
13.02.2017 01:46
СТАНАХА МНОГО СПОЛУЧЛИВИ МАКАР ЧЕ АЗ НЯМАМ ГЮВЕЧЕТА , НО ГИ НАПРАВИХ ВЪВ ФОЛИО ФОРМИЧКИ.МНОГО ВКУСНО ПОДХОДЯЩО ЗА ОБЯД И ВЕЧЕРЯ. БЛАГОДАРЯ ЗА ХУБАВАТА РЕЦЕПТА
4
0
Emilia Krumova
Emilia Krumova
13.02.2017 06:23
И аз благодаря за хубавите думи , радвам се че са ви харесали .
1
0