Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Ябълково сладко

Ябълково сладко

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
30
"Имаш ли две ябълки,изяж ги, засади семките и когато дървото започне да дава плод, направи ароматно сладко от тях"

Необходими Продукти

  • ябълки - 10 кг
  • лимонтузу - 2 бр.
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и изчистваме от семките ябълките. Нарязваме ги на четири и ги слагаме в подходяща дълбока тенджера да се варят с вода, колкото да се покрият.

Като се сварят ябълките, ги пасираме, след което ги прецеждаме през гевгир.

Добавяме захар на вкус и ги прехвърляме в дълбока тава да се варят на бавен огън до сгъстяване.

След като сладкото се сгъсти, прибавяме 2 пакетчета лимонтузу, разбъркваме добре и докато е още горещо, го прехвърляме в подходящи буркани.

Запечатваме бурканите, обръщаме ги с капачката надолу и ги покриваме с одеяло.

Така престояват 24 часа, след което са готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Здравка Д. Йоргова
Здравка Д. Йоргова
За първи път правя ябълково сладко, не спазих точно килограмите ябълки, захар сложих 1 чаена чаша, достатъчно е, защото на вкус е страхотно.
30.09.2024 21:13