Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Северозападна баклава

Северозападна баклава

ViktoriaViktoria
Чирак
63443133
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12 парчета
"Искате ли да хапнете вкусна баклава, трябва да минете Балкана и да отидете на Северозапад, където зимите са студени, летата - горещи, а баклавата - божествена"

Необходими Продукти

  • кори за баклава - 1 пакет
  • орехи - 300 г смлени
  • масло - 150 - 200 г
  • За сиропа
  • вода - 4 ч.ч.
  • захар - 3 ч.ч.
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Развиваме корите за баклава. Разтопяваме маслото.

И в тавичка започваме реденето на баклавата. Намазваме първо с масло, добавяме 3 кори мажем с масло и ръсим обилно орехи. След това още 3 кори и същата последователност, докато свършат корите.

Най-накрая разрязваме баклавата и мажем с масло. Пече се на 160 градуса до готовност.

През това време приготвяме сиропа - слагаме водата да заври, добавяме захарта и ванилията. След като стане готов сиропът, оставаме леко да се охлади, не трябва да стане студен, а средно хладък.

Баклавата трябва да е студена и се залива с още топлия, но не прекалено горещ сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: