Начин на приготвяне
Зеленчуците се нарязват на малки кубчета, смесват се с каймата и подправките. Омесва се добре.
Продълговата форма за кекс /може и кръгла с дупка/ се намаслява и поръсва обилно с галета. Обърканата кайма се слага във формата и се заглажда. Намазва се с малко олио и после се поръсва хубаво с галета.
Формата се покрива с алуминиево фолио и се слага в загрята фурна на средната скара. Рулото се пече 40 минути, а за да има коричка накрая фолиото се сваля и се запича на само на горен реотан докато добие златист цвят.
Рулото не се изважда веднага от формата, а се изчакват десетина минути поне. Нарязва се на шайби с дебелина около 1 см. и на порция се сервират по 2-3 броя, а за гарнитура се добавят задушен ориз или картофи, пресни зеленчуци или сос.
От посочените продукти излизат около 6 порции.