Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Турски кифлички със сирене

Турски кифлички със сирене

Турски кифлички със сирене3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
20
"На вас оставяме да решите дали това са най-вкусните кифлички, които съществуват"

Необходими Продукти

  • мляко - 400 мл
  • маргарин - 120 г (или масло)
  • пудра захар - 4 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • мая - 42 г кубче за хляб
  • брашно - около 600 г
  • сирене - около 200 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята разтворете с пудрата захар и мазнината в прясното мляко, хубаво объркайте и оставете настрани да се активира.

В пресятото брашно с голям и дълбок съд направете кладенче и сипете яйцата и солта, долейте постепенно маята и замесете тестото, като загребвате от периферията брашното.

Ще познаете, че тестото е готово, когато спре да полепва по ръцете ви.

Втасва за около 60 минути.

След това го разделете на 2 топки и ги разточете на тънки кори, като за баница, които се мажат обилно с разтопеното масло.

От тях се изрязват по 16 триъгълни парчета. В основата на всяко сложете плънка и завийте на кифличка. Втасват още 40 мин.

Готовите кифлички със сирене се мажат с разбит жълтък се изпичат в загряна на 160 градуса фурна, като се нареждат в тава, застлана с хартия за печене.

От тестото може да се получи и голяма питка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: