Тиквеник Изобилие

13/02/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф69496120415
"Следващият път, когато някой ви каже, че сте се влюбили в тиквеник, замълчете загадъчно и си спомнете за това изкусително сладко вълшебство с фурми "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 373
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Настържете тиквата на ренде, или ако имате ползвайте кухненски робот. Разтопете маслото, покрийте тавата с хартия за печене и намажете с малка част от него. Тавата е добре да бъде с диаметър не по-малък от 32 см. Нарежете фурмите на дребни парченца.

Разстелете корите, вземете една, намажете я с масло и покрийте с втора кора. Поръсете с част от тиквата, захар, канела, малко от орехите и няколко парченца от фурмите.

Завийте кората на руло и сложете в средата на тавата, като я увиете във формата на охлюв. Следва същата процедура и с останалите кори, като всяка увивате около средната в тавата. Преценете си на око продуктите да ви стигнат за всички кори.

Наредения тиквеник намажете с масло и поръсете с малко захар. Загрейте фурната на 170 градуса и сложете тиквеника.

Печете до златисто за около 30 минути, като го наблюдавайте от време на време да не изгори. Извадете и оставете да се охлади. Количествата на продуктите са ориентировъчни - според зависи кой колко сладка и богата предпочита баницата.

Маслото придава неустоим аромат, а фурмите допълват вкуса на тиквата по необикновен начин. Опитайте, много е сладък.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар