Начин на приготвяне
Измиваме боба, заливаме го с вода и го слагаме да се вари.
Оставяме го да ври около 30 минути, след което му сменяме водата – изливаме първата и наливаме друга чиста вода.
Нарязваме лука и морковите на дребно и ги добавяме към боба. Варим около 1 час.
Взимаме по–голяма тавичка, прехвърляме боба в нея и добавяме останалите продукти - печените чушки, обелени и нарязани на парчета, доматите от консерва, олиото и подправките.
В купичка слагаме брашното и червения пипер. Наливаме малко студена вода и разбъркваме, така че да получим рядка каша.
Изливаме в тавата при боба, добавяме сол на вкус и разбъркваме всичко добре.
Нарязваме наденицата на парчета и я подреждаме между боба.
Ако е необходимо наливаме още малко топла вода, така че да покрие боба. Поставяме тавата във фурната и печем 30 минути на 180 градуса.
Коментари