gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка с мая и сода бикарбонат

Питка с мая и сода бикарбонат

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289173017741
09/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Как няма да е толкова пухкава и неустоима, когато сме я замесили и с мая, и със сода бикарбонат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята с малко вода и я изсипваме в средата на пресятото и оформено кладенче брашно.

Добавяме останалите продукти без яйцето.

Измесваме меко тесто и го разстиламе в намаслена тавичка. Оставяме го покрито с кърпа на топло, за да втаса.

Когато изпълни тавичката, намазваме питката с разбитото яйце и я печем на умерена фурна.

След изпичането ѝ я поръсваме с вода и завиваме с кърпа, за да омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: