gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка с мая и сода бикарбонат

Питка с мая и сода бикарбонат

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2288973005261
09/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"Как няма да е толкова пухкава и неустоима, когато сме я замесили и с мая, и със сода бикарбонат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разтваряме маята с малко вода и я изсипваме в средата на пресятото и оформено кладенче брашно.

Добавяме останалите продукти без яйцето.

Измесваме меко тесто и го разстиламе в намаслена тавичка. Оставяме го покрито с кърпа на топло, за да втаса.

Когато изпълни тавичката, намазваме питката с разбитото яйце и я печем на умерена фурна.

След изпичането ѝ я поръсваме с вода и завиваме с кърпа, за да омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: