Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Картофи с яйчена заливка

Картофи с яйчена заливка

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Картофи с яйчена заливка4 / 4
09/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Когато имате само един час на разположение и искате да приготвите нещо наистина вкусно - препоръчваме ви тази ароматна вкусотия"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 бр. около 600 г
  • моркови - 1 бр едър
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 180 г
  • чери домати - 10 бр.
  • готварска сметана - 120 г
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • магданоз
  • мащерка
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете тенджера с вода на огъня и като кипне, пуснете 1 ч.л. сол. Обелете картофите и моркова, измийте и нарежете на кръгчета с дебелина 5 мм.

Пуснете ги във водата и ги бланширайте за 5-6 минути, след което ги извадете с решетъчна лъжица.

Разпределете зеленчука в йенска тавичка, широка около 28 см, на която предварително по дъното поръсете с олиото.

Разбийте яйцата с вилица с малко сол и към тях прибавете натрошеното сирене, сметаната и черния пипер. Разбъркайте и залейте картофите и морковите с тази смес.

Сложете малките доматчета, разполовени и сложете в загрята фурна на 200 градуса. Изпечете до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: