Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Щрудел с ябълки и сушени боровинки

Щрудел с ябълки и сушени боровинки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Щрудел с ябълки и сушени боровинки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Понякога всички се нуждаем просто от едно парче вкусен щрудел, за да се усмихнем"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (400 г)
  • ябълки - 3 бр. средно големи
  • боровинки - около 70 г сушени
  • масло - 125 г
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • лимонова кора - 1 ч.л. (суха подправка)
  • орехи - около 100 г смлени на едро
  • захар - по 2 с.л. на всяка кора
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса; Плоска тава, покрита с хартия за печене.

Ябълките се обелват и почистват. Нарязват се на кубчета, поставят се в купа заедно с канелата, индийското орехче, лимоновите кори, орехите. Разбърква се.

Корите се отварят и върху всяка кора се поставят парченца твърдо масло из цялата повърхност. Затваря се с още една кора и по същия начин се разпределят парченцата масло.

В дългата ѝ част се поставя плънката и отгоре ѝ се поръсва със захар около 2 с.л. на кора.

Покрива се с половината кора върху плънката, поставят се парчета с масло, загръща се и с другата половина на кората и отново се поставят парченца масло.

Завива се на руло и се поставя с тава с хартия. По същия начин се процедира и с останалите кори и плънка. Редят се едно до друго рулата и върху тях се нареждат парченца с масло.

Щруделът се пече на 180 градуса за около 30 мин.

След като изстинат, рулата се поръсват с пудра захар по желание.

Щруделът с ябълки и сушени боровинки е готов.

Източник: бележките на Мама

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: