Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Осолена риба»Пушено-жарена скумрия в тенекия

Пушено-жарена скумрия в тенекия

Bozhidar DimitrovBozhidar Dimitrov
Новак
104037
Пушено-жарена скумрия в тенекия
Снимка: Bozhidar Dimitrov
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2-3
"Така го правят майсторите!"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • стърготини - 1 с.л. от плодно дърво
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете почистената скумрия, наредете я на скарата в тенекията, поставете стърготините в центъра на дъното в тенекията.

Затворете добре капака, поставете тенекията върху обикновен котлон и включете ел. захранването.

Засечете 40-50 минути /следващия път сами ще определите времето колко да е/, сложете клечки в корема да се отвори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Хареса ми идеята с тенекията, но не знам колко е удачно да се слага на котлона, може би върху жар ще е по добре. Само не разбрах кога се слагат клечките да се отвори, предполагам преди да се сложи в тенекията .
09.02.2017 12:31
1
2
Покажи всички подкоментари