Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Гъбена супа със сирене

Гъбена супа със сирене

АтанаскаАтанаска
Помощник Готвач
582141282171
Гъбена супа със сирене2 / 2
10/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Има супи и супи, а тази гъбена супа е истинско произведение на кулинарното изкуство"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава кромид
  • масло - 2 с.л. или маргарин
  • гъби - 250 г пресни
  • лимони - сокът на 1
  • бяло вино - 1 1/2 ч.ч.
  • течна сметана - 250 мл
  • сол
  • захар - 1 щипка
  • магданоз - ситно нарязан
  • брашно - 1 с.л.
  • краве сирене - 100 г натрошено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбива се добре маслото и брашното. Добавете нарязаният лук и изсипете сместа в намазан с олио съд за микровълнова фурна.

Гъбите се почистват и се нарязват на филийки, след което се поръсват с лимоновия сок и се слагат при лука.

Разбъркайте и задушавайте 6-8 минути. Разбъркайте добре сметаната, захарта, солта, магданоза и бялото вино.

Тази смес се изсипва върху гъбите. Поръсва се с натрошено сирене и се вари 5-6 минути.

2 минути преди края разбъркайте и доварете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: