Пиле Най-Най

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Пиле Най-Най
Снимка: Сия Рибагина
3 / 5
10/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Нали знаете, че няма да устоите и няма да изядете само една порция? И никога няма да забравите вкуса на това пиле Най-Най"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • вино - 400 мл червено
  • зехтин - 3 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • бульон - 400 мл пилешки
  • масло - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете бутчетата на две половини- горно и долно.

Лука нарежете на дребно, сложете зехтина в тиган и загрейте на котлона.

Поставете бутчетата в мазнината и запържете за кратко до златисто, като ги обръщате и от другата страна. Сложете лука и разбъркайте, гответе минута до омекване.

Извадете месото в чиния, намалете котлона на средна температура и в тигана сипете виното. Оставете алкохола да се изпари за няколко секунди и добавете захарта, разбъркайте, за да се разтвори и сипете две лъжици горчица.

Разбъркайте отново и сипете бульона, върнете месото в тигана, подправете със сол и черен пипер и захлупете.

Задушете за 20-25 мин, като периодично отваряте капака и разбърквате. Ако течността много е извряла, добавете още малко бульон.

Накрая сосът трябва да се е редуцирал наполовина, сложете маслото и подправете със мащерка.

Поднесете пилешкото, полято със соса, по желание поръсете със магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
511
40
31
20
10
Дай твоята оценка: