Телешко попска яхния в гювеч

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663773
10/02/2017
"Придържайте се към рецептата и няма да сгрешите - вълшебно вкусна яхния ще опитате "
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 576
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, както е нарязано на по-едри парчета, се запържва в олио и масло.

Слага се в гювеч заедно с мазнината и още 3-4 с.л олио.

Към него се добавят нарязаният на филийки лук, гъбите, нарязани на едро /дели се всяка на 4/.

Прибавят се подправките, разбърква се с лъжица хубаво. Добавя се виното и водата.

Гювечът се покрива с фолио и отгоре с капака и така той се поставя в студена фурна.

Тя се включва на 170 градуса до завиране на ястието.

След това градусите се намаляват на 140-150 г и печенето продължава 3 часа.

Тогава гювечът се отваря, долива се още топла вода, ако е нужно, добавя се почистения арпаджик, посолява се на вкус и печенето продължава само под капак около 40 мин.

Ястието се поднася с картофена салата или с варен ориз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар