Винен кебап без домати

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Златно кулинарно правило - Винен кебап без домати може, но без вино - в никакъв случай"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • лук - 3 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 4 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориз 1:4, като предварително го подправяме с малко сол и олио.

Месото го нарязваме на едри кубчета и леко го запържваме в подходяща тенджера с 4 супени лъжици олио заедно с нарязания на ситно лук. След около 2 минути добавяме малко вода да се задушат месото и лука.

След като изври напълно водата добавяме червен пипер 1 супена лъжица и 4 супени лъжици брашно, разбъркваме леко и заливаме с 1/2 ч. чаша вино и топла вода.

Разбъркваме отново, добавяме черен пипер и сол на вкус. Оставяме да ври докато месото напълно омекне. При сервиране към кебапа се слага топка от готовия сварен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: