Пиле Рокфор

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Пиле Рокфор
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
12/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"За всяко пиле е въпрос на чест да бъде добре изпечено и поднесено със сос Рокфор"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • сирене рокфор - 100 г
  • масло - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 150 мл
  • течна сметана - 200 мл за готвене
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се почистват, измиват и подправят със сол и черен пипер.

В тиган се поставя маслото и нарязаните на ситно скилидки чесън и се добавят бутчетата да се запържат до златисто от двете страни.

След като се запържи месото наредете го в тавичка, добавете бялото вино и запечете до готовност. Оставяте да се изпари виното. Махате скилидките.

Малко преди да изключите фурната изсипете сметаната и натрошеното сирене в тавичката и бъркате периодично до стопяването му и запечете до сгъстяване на сосчето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: