Начин на приготвяне
Мряната се почиства, измива и се оставя да се подсуши. В последствие се намазва със зехтин, поръсва се обилно с подправка отвън и отвътре, както и със сол и черен пипер.
Лукът се нарязва на тънки полумесеци, кладницата - на ивички, магданозът - на ситно. Смесват се и се подправят със сол и черен пипер.
Вземат се два къса хартия за печене, омазняват се и се слагат рибите и зеленчуковата смес около тях. Леко поливаме със зехтин, завиваме на руло, завързваме в двата края, за да не изтичат соковете и печем на 200 градуса около 30 минути.
Морковите слагаме да се варят в посолена вода до готовност. В последствие ги нарязваме на колелца и ги заливаме със запръжка от маслото, чесъна (нарязан на фини филийки) и червения пипер. Въпреки дискомфорта с костите, когато се консумира рибата, вкусът ще ви изненада. Опитайте!