Баница със сусам и много сирене

Анелия ЦоневаАнелия ЦоневаГотвач92175161
12/02/2017
"Сиренето на жалете и със сусам поръсете - ето ви рецептата в само в седем думи "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо326
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържене сиренето на едрото ренде. Разбийте яйцата в купа. Угасете содата в киселото мляко и го прибавете към яйцата. Намажете тавата с олио. Извадете корите от пакета и без да ги късате един по един започнете да ги подреждате в тавата, като оставяте ъгълчетата да си висят свободно.

Като начало сложете два листа един върху друг, намажете с четка третия лист със сместа от мляко и яйца и поръсете със сусам.

Сложете четвърти лист, поръсете със сирене, пети лист намажете със сместа, поръсете със сусам, шести лист, поръсете със сирене и така докато вършат корите, като оставите последния лист отгоре чист.

Когато всичко е наредено приберете ъгълчетата в тавата и залейте баничката с останалата яйчена смес.

Надупчете тук-там с виличка, за да попие по-лесно течността. Оставете да постои докато поеме течността и след това поръсете с останалия сусам.

Печете на 180 градуса докато придобие хубав загар. Когато е готова напръскайте с вода и загънете с хавлиена кърпа поне за 30 мин. Сервирайте топла с айрян.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар