Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Карамелен сладкиш с домашна юфка

Карамелен сладкиш с домашна юфка

Карамелен сладкиш с домашна юфка
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Ще опитате, ще си поискате и второ парче, а после ще вземете и едно за вкъщи - толкова е вкусен"

Необходими Продукти

  • За крем карамела
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • юфка - 200 г домашна препечена
  • За кексовата смес
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • какао - 3.с.л.
  • За карамела
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд сипете захарта за карамела+водата. Щом захарта се карамелизира я изсипете във формата, в която ще печете сладкиша. Моята беше правоъгълна тавичка с дължина 30 см и широчина 20 см. Сложете върху карамела юфката.

Разбийте яйцата със захарта и добавете затопленото мляко+ванилията.Разбъркайте и изсипете сместа върху юфката. Сложете да се пече на водна баня 20 минути на 170 градуса. През това време пригответе кексовата смес.

Разбийте яйцата и захарта. Добавете олиото, брашното, бакпулвера и отново разбийте. Сложете какаото и разбъркайте.

Ако са минали 20 минути извадете тавичката и сипете кафявата смес. Сипете я така, че да покрие цялата бяла смес.

Върнете във фурната и печете още 25 минути на същите градуси. Готовия сладкиш се обръща напълно изстинал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: