Филджан сарми с телешко

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
13/02/2017
"Едни сарми с телешко, на които просто не може да кажете Не, колкото и да се опитвате "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 268
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зелевите листа от удебелените части и ги разрежете на две. Запържете лука, моркова и ориза. Добавете каймата, размита с част от пюрето (50 г) и подправките.

След като се запържи свалете от котлона. Пригответе си малка турска чашка (филджан) за кафе.

Поставете зелево листо и сипете по 1-1.5 ч.л. от сместа. Хубаво загърнете, притиснете и внимателно извадете сармата, като обърнете чашката.

Подредете сармите в подходящ съд. Размийте останалото пюрето с около 1 ч.ч вода. Залейте сармите и поръсете с нарязания суджук.

Покрийте с капак и печете на 200 градуса, около час и половина. Разбъркайте млякото с нарязания чесън. Сервирайте сармите върху мляко и залейте със запържен пипер в олио.

Огнеупорна правоъгълна тава от боросиликатно стъкло 33 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Огнеупорна правоъгълна тава от боросиликатно стъкло 33 см
12.00 лв.
Виж ››

Страхотна стъклена тава от висококачествено боросиликатно стъкло, която препоръчваме на всяка домакиня!

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар