Пълнена агнешка плешка за Великден

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
29/03/2012
"Пълнена агнешка плешка за Великден е истинска класика, но истината е, че това вкусно ястие има място на трапезата ни целогодишно "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66 313
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре дреболиите и ги сложете да се сварят добре. Оставете да се поохладят и ги нарежете дребно.

Загрейте олиото и сложете да се запържи накълцания зелен лук, а след него и чесъна. Добавете ориза, разбъркайте и сипете дреболиите. Овкусете със сол и долейте 2 ч.ч. от бульона на дреболиите.

Разбъркайте, изчакайте оризът да набъбне и прибавете подправките на вкус. Отстранете плънката от котлона.

Измийте агнешката плешка, направете й джоб и хубаво осолете навсякъде.

Напълнете я с плънката и зашийте с конец. Поставете я в намазнена тава, намажете я обилно с разтопеното масло и червен пипер.

Долейте в тавата около 300 мл от бульона и покрийте хубаво с фолио. Сложете пълнената агнешка плешка за Великден да се пече за около 3 часа на 180 градуса.

Алуминиева тава с незалепващо покритие 35 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиева тава с незалепващо покритие 35 см
13.85 лв.
Виж ››

С алуминиевата тава с незалепващо покритие и готвенето, и чистенето са детска игра. Изключително удобна за готвене, с приятен червен цвят и практични размери. Алуминиевата тава може да реши всички проблеми в кухнята.

Рейтинг

5 9
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар