Козуначено руло с маргарин

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
411
921
150
701
1
17/12/2019
"Толкова меко, толкова вкусно и невероятно ароматно - това руло ще ви накара да забравите всякакви обещания за диети "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 444
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме млякото заедно със захарта. В по-голям съд изсипваме брашното, като направим кладенче в него.

Там добавяме разтворената мая, солта маргарина и настърганата лимонена кора.

Замесваме меко тесто и го оставяме на топло да втаса до удвояване на обема.

През това време приготвяме плънката, като сваряваме млякото. В него слагаме маковото семе и го сваряваме, докато набъбне. След това добавяме ванилията и канелата.

Разделяме тестото на две части, които разточваме на правоъгълни кори. Всяка кора намазваме с плънката и поръсваме със стафиди, след това завиваме на рула.

Готовите козуначени рула слагаме в намаслена тава и ги оставяме да втасат отново. След това ги намазваме с разбит с малко олио жълтък и поръсваме с кристална захар.

Печем козунаците в умерена фурна до готовност.

Козуначеното руло с маргарин е много вкусно.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар