Начин на приготвяне
Езикът заедно с 2-3 дафинови листа, няколко зърна бахар, няколко зърна черен пипер и 1/2 глава лук се сварява в тенджера под налягане за около 1 час на 2-3 степен на котлона.
Готовият език се обелва и се нарязва на филийки. Морковите, тиквичките, чушките, целината и лукът също се нарязват на дребно.
Всички зеленчуци се смесват и се слагат в глинен гювеч. Добавяме езика и заливаме с 2 ч.ч. от предварително прецедения бульон. Добавяме около 30 г краве масло, дафинов лист, куркума и къри.
Гювечът се захлупва и се слага в студена фурна да загрее до 200 градуса.
След това се намалява на 150 градуса и се пече 1 час, като последните 20 мин махаме капака, за да се препече леко.