Експресен сладкиш с крем меренге

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
319
83
78
1
15/02/2017
"Когато гостите вече чукат на вратата, а вие се сещате, че не сте подготвили никакъв десерт, пригответе нашия експресен сладкиш "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 586
  • Преглеждания за месеца181
  • Преглеждания за седмицата122
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бишкоти - 12 бр. Савоярди
  • сладко от смокини - 100 г
  • за крема Меренге
  • захар - 200 г
  • вода - 1 к.ч.
  • белтъци - 4 бр.
  • компот от сливи - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бишкотите потопете за кратко в сока от компот и ги подредете в две редици една до друга. Сложете върху всяка бишкота по една лъжичка сладко от смокини.

Отгоре украсете с шприца с крем Меренге: Разтопете на огъня 200 грама кристална захар с 1 кафена чашка вода, докато стане на гъст сироп. Белтъците разбийте на сняг с миксер.

Постепенно на тънка струйка наливайте от гъстия горещ сироп и продължете разбиването на по-слаби обороти, докато стане равен пухкав крем.

Шприцовайте крема върху бишкотите. Поръсете с какао на прах преди да сервирате.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар