Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус със сушени домати

Хумус със сушени домати

Yana G.Yana G.
Готвач
1786642423
Хумус със сушени домати1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
2
"Много вкусен и толкова ароматен, че свършва за нула време. Опитайте го, докато гладниците на се изяли всичко"

Необходими Продукти

  • нахут - 500 г
  • сушени домати - 1 ч.ч.
  • сусамов тахан - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 1 скилидка
  • лимон - 1/2
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От предната вечер си накисваме нахута /ако искаме да стане по-мек, може да го сварим/. Слагаме го в блендер и добавяме малко вода.

Прибавяме тахана, чесъна, зехтин и сока от половината лимон. Овкусяваме със сол, червен пипер и малко черен пипер на вкус.

Включваме блендера, докато не получим гладка консистенция.

Сушените домати също ги накисваме за кратко във вода, режем ги на парченца и също ги добавяме към хумуса, като отново разбъркваме добре всичко.

Хумусът със сушени домати е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
За пръв път чувам за хумус от суров нахут.. (само ако искаме да е по мек "може" да го сварим) Ще стане ли на паста и изобщо може ли да се консумира суров? Да не е някаква грешка?
20.04.2022 00:24
1