Свинска плешка на фурна

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър322
30/03/2012
"Обичаме печена свинска плешка, защото месото става едно такова крехко и ароматно, иде ти пръстите да си оближеш!"
Приготвяне25 мин.
Готвене360 мин.
Общо385 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо73 758
  • Преглеждания за месеца314
  • Преглеждания за седмицата72
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 3 - 4 кг свинска плешка без кокал
  • чесън - около 12 скилидки
  • червен пипер - 2 с.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • олио - 100 мл
  • лимонов сок - от 2 лимона
  • картофи - 4 - 5 по желание
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Пресовайте много добре на каша чесъна, червения пипер, лимоновия сок и 1 с.л. сол. Намажете обилно свинската плешка с тази марината и я сложете да престои покрита в хладилника за около 1 денонощие.

Загрейте фурната на около 150 градуса. В голяма тава сложете на дъното почистените и разполовени картофи, а отгоре месото. Полейте обилно свинското с останалата марината, разредена с 150 мл вода и виното.

Цялата тава покрийте с фолио и сложете свинската плешка да се пече бавно, за около 5 ч. След като махнете фолиото, увеличете градусите и запечете още за около 1 час или по-малко.

Рейтинг

5 8
4 8
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
03.03.2016 11:59
Аз по принцип мразя чесън и миризмата му,а в тази рецепта има прекалено много- даже за хора, които го харесват.
3
1
Марина
Марина
31.10.2012 15:30
Аз пека понякога на 120-150 г градуса за повече или за цяла нощ - става супер крехко
8
5
Ивета
Ивета
29.10.2012 16:52
Извинете ме но 5 часа пе4ене не е ли много? да не би да има грешка?
6
8